مريم ملکي با بيان اينکه بيماران بيشتر در خصوص مفيد يا مضر بودن حجامت براي پوست سوال ميکنند، اظهار کرد: پزشکان متخصص پوست وقتي با تقاضاي بيمار براي انجام حجامت روبرو ميشوند، آنها را به سمت انجام حجامت سوق ميدهند.
وي با بيان اينکه اگر بيماري از طريق طب مدرن درمان نشود، پزشکان از طب سنتي مانند حجامت استفاده ميکنند، افزود: براي نمونه حجامت زير چانه براي درمان موهاي زائد چندان تاثيري ندارد، اما چون بيماران از روند درمان طب مدرن جواب نميگيرند به حجامت در اين ناحيه تمايل نشان ميدهند. اين در حالي است که حجامت تنها تا حدودي موي زائد در اين ناحيه را کم ميکند.
اين متخصص پوست تصريح کرد: بيماراني داشتهام که حجامت به همراه درمان دارويي انجام ميدهند که در اين صورت بهتر نتيجه گرفتهاند، اما به صورت کلي قدم اول درمان موي زائد در ناحيه چانه حجامت نيست.
ملکي با بيان اينکه حجامت درمان موقت بوده و اصلي نيست، ادامه داد: حجامت به تميزي پوست کمک ميکند و در صورتي که پزشک متخصص پوست نتواند با دارو بيماري را درمان کند، در کنار تجويز دارو به او حجامت را هم پيشنها ميکند.
وي با اشاره به اينکه تنها يکبار انجام حجامت نتيجه نميدهد و لازم است بهطور مداوم اجرايي شود، اضافه کرد: حجامت جزو درمانهاي اصولي پوست محسوب نميشود و به علت قدمت آن برخي از پزشکان تمايل به انجام چنين نوع درمانهايي دارند.
اين متخصص پوست با بيان اينکه عدهاي از پزشکان با يادگيري روش حجامت و طب سوزني سعي دارند تمام بيماريها را درمان کنند، خاطرنشان کرد: چنين پزشکاني معتقدند که هيچ بيمارياي وجود ندارد که با حجامت درمان نشود و به همين منظور به درمان اکثر بيماريها ميپردازند والبته جواب خوبي هم نميگيرند.
اين متخصص پوست با اشاره به اينکه حجامت در طب مدرن جايي ندارد، اما با اقبال مردم همراه است، اضافه کرد: با اين وجود از ميان طب سوزني و حجامت، حجامت مفيدتر است.